Zaaien in januari

Gepubliceerd op 25 januari 2023 om 09:58

Ik ben niet alleen gek op wildplukken, maar ook op moestuinieren! En elk jaar begint het al vroeg te kriebelen. Heb jij daar ook last van? Ik help je op weg. Elke maand deel ik een zaaioverzicht waarin je kunt vinden welke gewassen je voor kunt zaaien binnen, of in de koude kas en welke zaden gelijk de volle grond in kunnen.

Deze maand zaai ik alvast twee pepersoorten, wil jij dit ook doen? Denk er dan aan dat ze veel licht en warmte nodig hebben om te ontkiemen en uit te groeien tot sterke planten. Ik zet ze daarom in de vensterbank boven de verwarming en hang er een LED-groeilamp boven om ze op weg te helpen.

Heb je geen koude kas, maar wel een koude schuur met een raam? Dan kun je ook de andere gewassen alvast voorzaaien. De sugarsnaps en lathyrus kun je het best een nachtje voorweken in warm water om ze op weg te helpen bij het ontkiemen.

Wat zaaien jullie deze maand?

Wist je trouwens dat ik ook beschikbaar ben als moestuinjuf op de basisschool? Wil je hier meer over weten, kijk dan even hier of stuur me een berichtje.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.