Voor scholen

Kinderen hebben van nature een fascinatie voor en nieuwsgierigheid naar de wereld om hen heen. En waar het ene kind alle ruimte en stimulatie krijgt om hierin interesses te ontplooien en zo te leren van de natuur, is dat niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. En dat terwijl natuur en de vrijheid om buiten te bewegen heel belangrijk is voor kinderen en zelfs milieubewust gedrag stimuleert.


Op een groen schoolplein is van alles te beleven, worden de zintuigen gestimuleerd en wordt met het hele lijf bewogen tijdens het spelen en ontdekken. Het is een plek waar geleerd kan worden wat er gebeurt in de natuur, hoe je samen kunt werken met de natuur én met elkaar en waar ontdekt en onderzocht kan worden. Door een groen schoolplein wordt een bijdrage gedaan aan de gezonde ontwikkeling van een kind in de vorm van meer beweging, meer buiten zijn, minder schermtijd, een beter ontwikkelde motoriek, sterkere botten en spieren en minder overgewicht. Naast deze voordelen helpt een groen schoolplein ook ontspannen, wat zich uitbetaald in betere leerprestaties. Een extra bijkomend voordeel is dat een groen schoolplein bij uitstek de plek is om te leren over waar je voedsel vandaan komt en waarom het zo belangrijk is om groente en fruit te eten.

Ik help met het opzetten van een moestuin, groen schoolplein of combinatie daarvan op jouw schoolplein. Daarbij bied ik een lesprogramma aan voor alle klassen van het basisonderwijs, waarin theorie en praktijk passend bij de leeftijd aan bod komen. Is een moestuin of groen schoolplein niet mogelijk? Dan kan gebruik gemaakt worden van de leertuin in de wijk Deppenbroek in Enschede.

Hebben jullie al een moestuin of groen schoolplein? Fantastisch! Ook dan kan het lesprogramma ingezet worden. Voor andere wensen is er de mogelijkheid tot maatwerk.